It is currently Fri Nov 22, 2019 4:17 am


All times are UTC [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ] 
Author Message
 Post subject: Dragon's Lair skips drawbridge scene?
PostPosted: Sat Feb 17, 2007 8:38 pm 
Registered User
Registered  User

Joined: Sat Feb 17, 2007 8:20 pm
Posts: 5
I am having problems playing Dragon's Lair with the new version of Daphne. I used my 20th Anniversary DVD to decode the game. It starts up fine, the opening scene with the castle appears and then it skips right to the part where he runs through the gate. You do not even get a chance to play the opening scene on the bridge. Then it skips to scenes that you would not see until later in the game (see log file). I have converted Space Ace and DL2 and neither of them have this issue. I have also tried deleteing the files made by the conversion and re-running the conversion, but the problem still exists. My previous DL was made with the DVD2Daph and I did not experience this problem. I will paste the log file below. Thanks in advance for any help resolving this issue.

--DAPHNE version 0.101.22
--Command line is: daphne.exe lair vldp -framefile vldp_dl/lair/lair.txt -blank_searches -min_seek_delay 1000 -seek_frames_per_ms 20 -homedir . -bank 0 11111001 -bank 1 00100111 -sound_buffer 2048 -x 640 -y 480
--CPU : AuthenticAMD 2000 MHz || Mem : 1024 megs
--OS : Windows XP/.NET || Video : NVIDIA GeForce FX 5200 (Microsoft Corporation)
Setting alternate home dir:
.
Setting sound buffer size to 2048
Setting screen width to 640
Setting screen height to 480
Set 640x480 at 32 bpp with flags: 0
Initializing sound system ...
GI Sound chip initialized at 2000000 Hz
No joysticks detected
Remapping input ...
dbg: about to call load_roms()
Loading compressed ROM image dl_f2_u1.bin...8192 bytes read.
Loading compressed ROM image dl_f2_u2.bin...8192 bytes read.
Loading compressed ROM image dl_f2_u3.bin...8192 bytes read.
Loading compressed ROM image dl_f2_u4.bin...8192 bytes read.
Framefile parse succeeded. Video/Audio directory is: vldp_dl/lair/./
YUV overlay is done in software (ie unaccelerated).
Booting ROM ...
Play
LDP : disc is already playing, play command ignored
Play
Display disable received
Search to 323 received - [25] Attract Mode, Sequence 0 Attract Mode
search succeeded d0
Play
Display disable received
Search to 306 received - [25] Attract Mode, Sequence 0 Attract Mode
search succeeded d0
LDP NOTE: ignoring seek because we're already on that frame
search succeeded d0
Search to 1424 received - [ 0] Introduction, Sequence 0
search succeeded d0
Play
Search to 1823 received - [ 0] Introduction, Sequence 3
search succeeded d0
Play
Search to 3561 received - [ 3] Flaming Ropes, Sequence 0
search succeeded d0
Play
Search to 3693 received - [ 3] Flaming Ropes, Sequence 3
search succeeded d0
Play
Search to 3963 received - [ 3] Flaming Ropes, Sequence 8 Death Scene
search succeeded d0
Play
Search to 18226 received - [18] Drink Me, Sequence 1 Resurrection Scene
search succeeded d0
Play
Search to 18282 received - [18] Drink Me, Sequence 2
search succeeded d0
Play
Search to 11489 received - [ f] Crypt Creeps, Sequence 0
search succeeded d0
Play
Search to 11881 received - [ f] Crypt Creeps, Sequence 9 Death Scene
search succeeded d0
Play
Search to 14791 received - [26] Falling Platform - 3 Levels, Sequence 1 Resurrection Scene
search succeeded d0
Play
Search to 14847 received - [26] Falling Platform - 3 Levels, Sequence 2
search succeeded d0
Play
Search to 15338 received - [26] Falling Platform - 3 Levels, Sequence 9 Death Scene
search succeeded d0
Play
Search to 15486 received - [26] Falling Platform - 3 Levels, Sequence 10 Bones Scene
search succeeded d0
Play
Search to 306 received - [26] Falling Platform - 3 Levels, Sequence 0 Bones Scene
search succeeded d0
Freeing memory used to store audio stream...
Shutting down sound system...
Shutting down video display...


Top
Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Feb 17, 2007 9:01 pm 
DAPHNE Team
DAPHNE Team
User avatar

Joined: Thu Jul 13, 2006 7:51 pm
Posts: 202
Change to a different rom. Your Dragon's Lair game is doing exactly what it should.


Top
Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Feb 17, 2007 10:27 pm 
Registered User
Registered  User

Joined: Sat Feb 17, 2007 8:20 pm
Posts: 5
That worked. I switched to the Enhancement v2.1 and now it works fine. I never thought to even look at that.... just went with what Daphne recommended (which was Rev F2). Thanks alot for helping me fix this. :D


Top
Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Mar 05, 2007 6:55 pm 
DAPHNE Creator
DAPHNE Creator

Joined: Sat Jan 20, 2001 1:00 am
Posts: 2124
Location: Salt Lake City,Utah, USA
There is also a FAQ entry on this subject too.


Top
Offline Profile  
 
 Post subject: Re: Dragon's Lair skips drawbridge scene?
PostPosted: Mon Aug 22, 2011 10:45 am 
Registered User
Registered  User

Joined: Fri Aug 19, 2011 10:52 am
Posts: 1
What rom is needed to get the Drawbridge scene? I own the Digital Leisure 20th Anniversary discs.

Thank you,
battlecat


Top
Offline Profile  
 
 Post subject: Re: Dragon's Lair skips drawbridge scene?
PostPosted: Mon Aug 22, 2011 12:44 pm 
DAPHNE Platinum Donator
DAPHNE Platinum Donator
User avatar

Joined: Fri Jun 01, 2001 1:00 am
Posts: 115
Location: Italy
battlecat wrote:
What rom is needed to get the Drawbridge scene? I own the Digital Leisure 20th Anniversary discs.

Thank you,
battlecat


DLE 2.1

_________________
Matteo


Top
Offline Profile  
 
 Post subject: Re: Dragon's Lair skips drawbridge scene?
PostPosted: Tue Mar 05, 2013 9:11 pm 
Registered User
Registered  User

Joined: Mon Mar 04, 2013 10:46 pm
Posts: 0
Once I have downloaded the DLE 2.1 file do I just place the RAR file in my Roms folder.??

Cheers,


Top
Offline Profile  
 
 Post subject: Re: Dragon's Lair skips drawbridge scene?
PostPosted: Mon Aug 11, 2014 3:41 am 
Registered User
Registered  User

Joined: Mon Aug 11, 2014 3:30 am
Posts: 0
Bump...

I would also like to have a step by step moving to the DLE 2.1 rom set (or any other rom set for that matter). I saw in the loader where I could select dle 2.1 and I did but still no drawbridge scene and the other enhancments are missing as well. Is there a certain command that needs to be ran?

I also tried renaming the roms and puting the three roms into lair.zip replacing the original 3 and turning off crc checks figuring that would at least cause somthing to happen but it looks the same as wilthout.

Any help or if using other ROM sets has been discussed here in another thread or sticky I would love a reference.

thanks in advance


Top
Offline Profile  
 
 Post subject: Re: Dragon's Lair skips drawbridge scene?
PostPosted: Mon Aug 11, 2014 9:21 am 
DAPHNE Platinum Donator
DAPHNE Platinum Donator
User avatar

Joined: Fri Jun 01, 2001 1:00 am
Posts: 115
Location: Italy
Use this version and don't touch/rename/move anything.

_________________
Matteo


Top
Offline Profile  
 
 Post subject: Re: Dragon's Lair skips drawbridge scene?
PostPosted: Thu Aug 14, 2014 6:51 am 
Registered User
Registered  User

Joined: Mon Aug 11, 2014 3:30 am
Posts: 0
Thanks italiandoh that version runs DLE 2.1 when I use the launcher. Now I have to get my front end to play nice with this version and handle a ROM set with a different framefile parent - but that is probably a discussion for another forum. If you can offer help I'm all ears. I'm currently using Hyperspin with the Daphne module and have DL and DL2 working full screen with overlays but only with parent ROM sets.

Thanks again for the help


Top
Offline Profile  
 
 Post subject: Re: Dragon's Lair skips drawbridge scene?
PostPosted: Thu Aug 14, 2014 7:39 pm 
DAPHNE Platinum Donator
DAPHNE Platinum Donator
User avatar

Joined: Fri Jun 01, 2001 1:00 am
Posts: 115
Location: Italy
With the launcher you can choose to display the command line of each game prior to lauch it. Do it with DLE 2.1. You can then take note of the whole thing and create a batch file to run it skipping the use of the launcher.

_________________
Matteo


Top
Offline Profile  
 
 Post subject: Re: Dragon's Lair skips drawbridge scene?
PostPosted: Sat Oct 26, 2019 4:26 pm 
Registered User
Registered  User

Joined: Sat Oct 26, 2019 2:30 pm
Posts: 0
Enhancement v2.1 is ok to play the scene, nice game and quick solution.


Top
Offline Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ] 

All times are UTC [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Theme created StylerBB.net