It is currently Mon May 27, 2019 7:00 am


All times are UTC [ DST ]


Forum rules


When asking for help, make sure you are using the latest stable version of Daphne with the latest DaphneLoader. "For sale", auction, or ebay links do not belong here. Legal discussion is discouraged.



Post new topic Reply to topic  [ 76 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Problems with Dragon's Lair
PostPosted: Fri Mar 02, 2007 11:05 pm 
DAPHNE Creator
DAPHNE Creator

Joined: Sat Jan 20, 2001 1:00 am
Posts: 2118
Location: Salt Lake City,Utah, USA
There is now only one recommended way to play Dragon's Lair, and if you follow this recommendation, you will have a very high chance of getting Dragon's Lair to work.

1 - Download the latest version of Daphne (currently v1.0 beta but this will change)
2 - Run DaphneLoader
3 - Select Dragon's Lair
4 - Press Start
5 - Follow the prompts and Dragon's Lair will be auto-downloaded and auto-configured.

It is possible to get Dragon's Lair working using other methods, but none of them are this easy, none of them are recommended, and you will be on your own if you do not follow our recommendations.


Top
Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Mar 11, 2007 7:46 am 
Registered User
Registered  User

Joined: Sun Mar 11, 2007 6:26 am
Posts: 3
with or without disk?


Top
Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Mar 11, 2007 3:33 pm 
DAPHNE Creator
DAPHNE Creator

Joined: Sat Jan 20, 2001 1:00 am
Posts: 2118
Location: Salt Lake City,Utah, USA
You will need a valid DVD to use this method.


Top
Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Mar 12, 2007 8:48 pm 
Grizzled Veteran
Grizzled Veteran

Joined: Sat Oct 07, 2006 5:51 am
Posts: 52
And the 20th anniversary dvd box set is the definitive source, right? (I looked but couldn't find you saying this.)


Top
Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Mar 12, 2007 9:42 pm 
DAPHNE Team
DAPHNE Team
User avatar

Joined: Thu Jul 13, 2006 7:51 pm
Posts: 202
It would definitely be the one to own :D


Top
Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Mar 13, 2007 1:53 am 
Grizzled Veteran
Grizzled Veteran

Joined: Sat Oct 07, 2006 5:51 am
Posts: 52
Will any version work with beta? Also, what is the full complement of games supported in Daphne come to in size?...is it smaller than with .99.7?


Top
Offline Profile  
 
 Post subject: DVD version
PostPosted: Mon Mar 19, 2007 3:41 pm 
Registered User
Registered  User

Joined: Mon Mar 19, 2007 3:35 pm
Posts: 3
Location: Copenhagen , Denmark
Hi

I really want to know,if you must have the 20th anniversary dvd version
to make DL work in Daphne ?
I´ve got a dvd version of DL,will that do i ?
Dont know which version i got but the dvd also contain a playable demo of SA.

thanks in advance.


Top
Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Mar 19, 2007 6:18 pm 
DAPHNE Creator
DAPHNE Creator

Joined: Sat Jan 20, 2001 1:00 am
Posts: 2118
Location: Salt Lake City,Utah, USA
Almost every known Dragon's Lair DVD that Digital Leisure has sold will work. The new HD releases will not work and I have no plans to support them at this time.

Here is a list of Dragon's Lair DVD's that will work:
DVD-ROM
DVD-Video (original NTSC)
DVD-Video (20th anniversary)
DVD-Video (PAL version)
DVD-Video (PAL version, PSW)


Last edited by Matt Ownby on Tue Mar 20, 2007 8:07 pm, edited 1 time in total.

Top
Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Mar 19, 2007 7:36 pm 
Registered User
Registered  User

Joined: Mon Mar 19, 2007 3:35 pm
Posts: 3
Location: Copenhagen , Denmark
The reason why i asked before trying,is that i have a slow internet connection and 880 MB to download is alot (for me).

But thanks for your reply.

:)


Top
Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Mar 20, 2007 8:09 pm 
DAPHNE Creator
DAPHNE Creator

Joined: Sat Jan 20, 2001 1:00 am
Posts: 2118
Location: Salt Lake City,Utah, USA
That is a good reason to ask :)


Top
Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Mar 21, 2007 3:52 pm 
Registered User
Registered  User

Joined: Mon Mar 19, 2007 3:35 pm
Posts: 3
Location: Copenhagen , Denmark
Hehe

But it worked just fine,i´m really happy to finally play DL without any lag between scenes.
I just let Daphne take care of anything,and no problems accured.
Great job.

Maybe some of the scenes stops to early,is there a way to fix that ?

Thanks in advance.


Top
Offline Profile  
 
 Post subject: No Music In Dragons Lair DVD
PostPosted: Mon Apr 30, 2007 8:25 am 
Registered User
Registered  User

Joined: Mon Apr 30, 2007 8:14 am
Posts: 3
Hey There,

I cant get my music in Dragons Lair to work at all. All I hear is the sound effects including the narration. I do have the 20th anniversary 3 game box set dvd's. The type that will play in a any player. The other two games Space Ace and DL 2 do have music and sound. Also if I play it on the computer it does have music.

Any suggestions would be great, Here is my log.

--DAPHNE version 0.101.22
--Command line is: daphne.exe lair vldp -framefile vldp_dl/lair/lair.txt -blank_searches -min_seek_delay 1000 -seek_frames_per_ms 20 -homedir . -bank 0 11111001 -bank 1 00100111 -sound_buffer 2048 -fullscreen -x 640 -y 480
--CPU : AuthenticAMD 1950 MHz || Mem : 1024 megs
--OS : Windows XP/.NET || Video : NVIDIA GeForce 7100 GS
Setting alternate home dir:
.
Setting sound buffer size to 2048
Setting screen width to 640
Setting screen height to 480
Set 640x480 at 32 bpp with flags: 80000001
Initializing sound system ...
GI Sound chip initialized at 2000000 Hz
No joysticks detected
Remapping input ...
dbg: about to call load_roms()
Loading compressed ROM image dl_f2_u1.bin...8192 bytes read.
Loading compressed ROM image dl_f2_u2.bin...8192 bytes read.
Loading compressed ROM image dl_f2_u3.bin...8192 bytes read.
Loading compressed ROM image dl_f2_u4.bin...8192 bytes read.
Framefile parse succeeded. Video/Audio directory is: vldp_dl/lair/./
YUV overlay is hardware accelerated.
Booting ROM ...
Play
LDP : disc is already playing, play command ignored
Play
Freeing memory used to store audio stream...
Shutting down sound system...
Shutting down video display...


Top
Offline Profile  
 
 Post subject: Re: No Music In Dragons Lair DVD
PostPosted: Mon Apr 30, 2007 5:45 pm 
DAPHNE Team
DAPHNE Team

Joined: Thu Feb 08, 2001 1:00 am
Posts: 908
Location: San Francisco
mliotta wrote:
Also if I play it on the computer it does have music.


so what's the problem?


Top
Offline Profile  
 
 Post subject: no sound in dragons lair.
PostPosted: Mon Apr 30, 2007 7:24 pm 
Registered User
Registered  User

Joined: Mon Apr 30, 2007 8:14 am
Posts: 3
sorry what I meant was If I play it in a DVD program like WIN DVD, Power dvd it does have music and sounds. In Daphne only the sound works but no music. The other games Space Ace and DL2 work fine in Daphne, they have sound and music.


Top
Offline Profile  
 
 Post subject: Re: no sound in dragons lair.
PostPosted: Tue May 01, 2007 4:37 am 
DAPHNE Creator
DAPHNE Creator

Joined: Sat Jan 20, 2001 1:00 am
Posts: 2118
Location: Salt Lake City,Utah, USA
mliotta wrote:
sorry what I meant was If I play it in a DVD program like WIN DVD, Power dvd it does have music and sounds. In Daphne only the sound works but no music. The other games Space Ace and DL2 work fine in Daphne, they have sound and music.


Stereo sound is probably not working properly on your computer. What you are describing sounds like you are only getting one of the audio channels.


Top
Offline Profile  
 
 Post subject: Bad audio cable, problem fixed
PostPosted: Wed May 02, 2007 6:33 am 
Registered User
Registered  User

Joined: Mon Apr 30, 2007 8:14 am
Posts: 3
thanks so much! I checked my audio cable and it was defective! I guess I was just confused as to why DL2 and Space sounded fine.

You guys RULE!!!


Top
Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat May 19, 2007 6:14 pm 
Registered User
Registered  User

Joined: Sat May 19, 2007 4:52 pm
Posts: 3
So heres my problem i have Dled Daphne and i have all the roms and have allowed daphne to download numerus files. I sill cannot play Dragons lair 2
I have

lair2.mzv
lair2.ogg
lair2.dat
dl2-framfile.txt

Daphne asks for the root directory of the dvd when i go to play and when i try to point to the folder containing the above nothing happens.

Im using the latest Daphne and loader v2.1.50


Top
Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat May 19, 2007 7:55 pm 
DAPHNE Team
DAPHNE Team

Joined: Thu Feb 08, 2001 1:00 am
Posts: 908
Location: San Francisco
Hicks wrote:
Daphne asks for the root directory of the dvd when i go to play and when i try to point to the folder containing the above nothing happens.


you need to point it to a real DL2 dvd, not your daphne files.


Top
Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat May 19, 2007 8:22 pm 
Registered User
Registered  User

Joined: Sat May 19, 2007 4:52 pm
Posts: 3
chip wrote:
Hicks wrote:
Daphne asks for the root directory of the dvd when i go to play and when i try to point to the folder containing the above nothing happens.


you need to point it to a real DL2 dvd, not your daphne files.


So with the new version of daphne you cant use rips?

Thanks for your help.
'


Top
Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat May 19, 2007 10:11 pm 
DAPHNE Team
DAPHNE Team

Joined: Thu Feb 08, 2001 1:00 am
Posts: 908
Location: San Francisco
The way I read your post, you allowed daphne to download your DL2 files. If this isn't true and you have your own files, you should be more clear.

Yes, you can still use your own rips. That functionality is supported by daphne, however it is not supported in this forum.


Top
Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat May 19, 2007 10:49 pm 
Registered User
Registered  User

Joined: Sat May 19, 2007 4:52 pm
Posts: 3
chip wrote:
The way I read your post, you allowed daphne to download your DL2 files. If this isn't true and you have your own files, you should be more clear.

Yes, you can still use your own rips. That functionality is supported by daphne, however it is not supported in this forum.


I see thanks agin


Top
Offline Profile  
 
 Post subject: daphne will not accept dragon's lair dvd
PostPosted: Thu May 31, 2007 6:58 pm 
Registered User
Registered  User

Joined: Thu May 31, 2007 6:53 pm
Posts: 1
daphne will not accept dragon's lair dvd. an error message popped up saying "the disc is not suported, or may have errors." well i know the disc does not have errors. what am i doing wrong? do i have to configure daphne some how? i thought everything was auto?


Top
Offline Profile  
 
 Post subject: Files and DVD
PostPosted: Fri Aug 10, 2007 8:54 pm 
Registered User
Registered  User

Joined: Fri Aug 10, 2007 8:45 pm
Posts: 1
What are the 3 gigs of files that daphne downloads for if you still have to have a DVD to play DL?

Also, the files that daphne has downloaded have an extension of .bf Am I supposed to do something ? rename them? move them?


Top
Offline Profile  
 
 Post subject: Next ...
PostPosted: Sat Aug 11, 2007 2:49 pm 
DAPHNE Team
DAPHNE Team
User avatar

Joined: Thu Jul 13, 2006 7:51 pm
Posts: 202
After you have downloaded the files from Daphne - folllow the instructions that appear when you click on Dragon's Lair, Dragon's Lair II, Space Ace, or Thayer's Quest when you start to try to play them. DAPHNE will tell you what you need to do next. (Which involves placing before mentioned game's DVD into you dvd-drive)


Top
Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Dec 22, 2007 4:27 pm 
Registered User
Registered  User

Joined: Sat Dec 22, 2007 4:15 pm
Posts: 2
Hey folks. I am hoping someone here can assist me.

I have the latest version of Daphne version 1.0 - 2.2.0 (that is what is displayed in Daphne Loader). I have the video files downloaded and it asks for the DVD. I have the 20th Anniversary (normal DVD version, NOT the HD) and it says to "Insert one of the following...". It responds with "A compatible disc cannot be found automatically..." and asks me to navigate to the root. If I select just the D: in explorer, or the various sub directories for the DL game, but it doesn't recognize any of them. It will not let me proceed.

Any idea where my problem may lie?

Thanks in advance!


Top
Offline Profile  
 
 Post subject: Problems with DL1
PostPosted: Mon Jan 14, 2008 9:12 pm 
DAPHNE Silver Donator
DAPHNE Silver Donator

Joined: Fri Dec 28, 2007 12:38 am
Posts: 12
I am using the recommended method with the 20th anniversary DVD-ROM collection.

When I start DL1, I get the reduced-size black window, and it beeps.
Then I am solicited in quick succession to insert coins and choose 1 or 2 players, but there is not enough time to respond and the intro video starts.
After that, I am solicited again but not giving me a chance to respond. The intro video starts again, this time allowing me to input. I hit the 5 key a few times and then the 1 key. The game starts, but everything is so speeded up that Dirk gets killed 3 times in different scenes and the game is over. Everything seems too fast and choppy.

I am using an eMachines (I know, I know...) T2240 w/Intel Celeron 2.2GHz cpu + 1 GB RAM.

Here is my log:

--DAPHNE version 1.0.0
--Command line is: daphne.exe lair vldp -framefile vldp_dl/lair/lair.txt -blank_searches -min_seek_delay 1000 -seek_frames_per_ms 20 -homedir . -bank 0 11111001 -bank 1 00100111 -sound_buffer 2048 -x 640 -y 480
--CPU : GenuineIntel 2150 MHz || Mem : 1024 megs
--OS : Windows XP/.NET || Video : Intel(R) 82845G Graphics Controller
--OpenGL: Compiled In
--RGB2YUV Function: MMX
--Line Blending Function: MMX
--Audio Mixing Function: MMX
Setting alternate home dir:
.
Setting sound buffer size to 2048
Setting screen width to 640
Setting screen height to 480
Set 640x480 at 16 bpp with flags: 0
Initializing sound system ...
GI Sound chip initialized at 2000000 Hz
No joysticks detected
Remapping input ...
Loading compressed ROM image dl_f2_u1.bin...8192 bytes read.
Loading compressed ROM image dl_f2_u2.bin...8192 bytes read.
Loading compressed ROM image dl_f2_u3.bin...8192 bytes read.
Loading compressed ROM image dl_f2_u4.bin...8192 bytes read.
Framefile parse succeeded. Video/Audio directory is: vldp_dl/lair/./
YUV overlay is hardware accelerated.
Booting ROM ...
Play
LDP : disc is already playing, play command ignored
Play
Display disable received
Search to 323 received - [25] Attract Mode, Sequence 0 Attract Mode
search succeeded d0
Play
Display disable received
Search to 194 received - [25] Attract Mode, Sequence 1 Attract ModeResurrection Scene
search succeeded d0
Display disable received
Search to 306 received - [25] Attract Mode, Sequence 10 Attract Mode
search succeeded d0
Display disable received
Search to 323 received - [25] Attract Mode, Sequence 0 Attract Mode
search succeeded d0
Play
Display disable received
Search to 306 received - [25] Attract Mode, Sequence 0 Attract Mode
search succeeded d0
LDP NOTE: ignoring seek because we're already on that frame
search succeeded d0
LDP NOTE: ignoring seek because we're already on that frame
search succeeded d0
Search to 1424 received - [ 0] Introduction, Sequence 0
search succeeded d0
Play
Search to 1823 received - [ 0] Introduction, Sequence 3
search succeeded d0
Play
Search to 9181 received - [ b] Closing Wall, Sequence 0
search succeeded d0
Play
Search to 9301 received - [ b] Closing Wall, Sequence 4 Death Scene
search succeeded d0
Play
Search to 18226 received - [18] Drink Me, Sequence 1 Resurrection Scene
search succeeded d0
Play
Search to 18282 received - [18] Drink Me, Sequence 2
search succeeded d0
Play
Search to 18486 received - [18] Drink Me, Sequence 5 Death Scene
search succeeded d0
Play
Search to 11433 received - [ f] Crypt Creeps, Sequence 1 Resurrection Scene
search succeeded d0
Play
Search to 11489 received - [ f] Crypt Creeps, Sequence 2
search succeeded d0
Play
Search to 11904 received - [ f] Crypt Creeps, Sequence 10 Death Scene
search succeeded d0
Play
Search to 12048 received - [ f] Crypt Creeps, Sequence 14 Bones Scene
search succeeded d0
Play
Search to 306 received - [ f] Crypt Creeps, Sequence 0 Bones Scene
search succeeded d0
LDP NOTE: ignoring seek because we're already on that frame
search succeeded d0
Freeing memory used to store audio stream...
Shutting down sound system...
Shutting down video display...

Thanks for anyone who can help!

kenaan


Top
Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Jan 23, 2008 7:00 pm 
DAPHNE Platinum Donator
DAPHNE Platinum Donator

Joined: Sat Dec 01, 2001 1:00 am
Posts: 43
not really to familiar with emachines but are the drivers and such up to date on it? What video card are you running?
For me playing on a standalone DVD player is terrible. I have no such problems with Daphne and choppy video.


Top
Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Jan 26, 2008 5:11 pm 
DAPHNE Silver Donator
DAPHNE Silver Donator

Joined: Fri Dec 28, 2007 12:38 am
Posts: 12
The video is an Intel 82845G graphics controller contained on the mother board. I think I can add my own board. If so, any recommendations?

Kenaan

_________________
kenaan


Top
Offline Profile  
 
 Post subject: Re: Problems with DL1
PostPosted: Tue Jan 29, 2008 12:43 am 
DAPHNE Creator
DAPHNE Creator

Joined: Sat Jan 20, 2001 1:00 am
Posts: 2118
Location: Salt Lake City,Utah, USA
kenaan wrote:
The game starts, but everything is so speeded up that Dirk gets killed 3 times in different scenes and the game is over. Everything seems too fast and choppy.


I've never seen this before when using the recommended method and can't think of what could be causing it. I am inclined to think it is something unique to your system, but I have no idea what. Your specs look reasonable.


Top
Offline Profile  
 
 Post subject: DLE ROMs Service Mode?
PostPosted: Wed Feb 06, 2008 2:27 pm 
Registered User
Registered  User

Joined: Wed Feb 06, 2008 2:11 pm
Posts: 1
Just a quick one from a newbie if you don't mind.

I was wondering how could I enable the "service/testing mode" in DL with DLE ROMs. My "9" key doesn't work in DLE but it works in Revision F2. Maybe it needs some additional keypress along with the "9" or something?
I want to test those colourbars in the screen-test that the arcade manual mentions. In original F2 there's Dirk skeleton instead.

I know it sounds pretty odd for a question coming from a newbie but... I tend to be very perfectionist with these things you see... :roll:

Thanks in advance for your attention and please accept my apologies for my crappy english...


Top
Offline Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 76 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

All times are UTC [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Theme created StylerBB.net