It is currently Mon Oct 14, 2019 10:29 am


All times are UTC [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: Thayers Quest playing start to end on bootup
PostPosted: Wed Jul 03, 2019 3:45 am 
Registered User
Registered  User

Joined: Mon Jan 23, 2017 1:08 pm
Posts: 2
Having an issue with Thayers Quest playing the disc image from start to end without any ability to input controls. Just comes on plays all the animations including every death scene and then goes black unitl you reboot it, and then it does same thing again.

I had my tech install this board, but now I am going to have to troubleshoot to find the cause. If anyone has run into this issue and might have a fix for it, I would be very grateful. Otherwise I will begin to troubleshoot and report back whatever I find.


Top
Offline Profile  
 
 Post subject: Re: Thayers Quest playing start to end on bootup
PostPosted: Wed Jul 03, 2019 11:28 pm 
Registered User
Registered  User

Joined: Tue Jan 05, 2016 10:42 pm
Posts: 4
Sinistar wrote:
Having an issue with Thayers Quest playing the disc image from start to end without any ability to input controls. Just comes on plays all the animations including every death scene and then goes black unitl you reboot it, and then it does same thing again.

I had my tech install this board, but now I am going to have to troubleshoot to find the cause. If anyone has run into this issue and might have a fix for it, I would be very grateful. Otherwise I will begin to troubleshoot and report back whatever I find.


So I'm no expert but I do have T Q running with Dexter. I would check the dip switches to make sure you are running either PR 7820 player mode or L D 1000 mode. Then check Dexter and make sure the proper player mode is selected via the led lights on the Dexter. Good luck.


Top
Offline Profile  
 
 Post subject: Re: Thayers Quest playing start to end on bootup
PostPosted: Thu Jul 11, 2019 6:55 am 
Registered User
Registered  User

Joined: Mon Jan 23, 2017 1:08 pm
Posts: 2
Checked unit tonight, all set at LDV1000. Still does same thing. Comes on plays laserdisc start to end. stops.

Time to pull the unit I guess. See what I can see on PC.


Top
Offline Profile  
 
 Post subject: Re: Thayers Quest playing start to end on bootup
PostPosted: Thu Aug 01, 2019 7:23 pm 
Registered User
Registered  User

Joined: Wed Jun 21, 2017 9:01 pm
Posts: 3
TQ should speak "Disc spinning up, please wait" and the "play" command is sent to Dexter. If the Dexter unit is set to something OTHER than LD-V1000 (not 'Badlands'), change it to match. Some of the player emulations will play the image on startup - even when not connected to a game board.

I need to find my TQ keyboard before I can try it with Dexter.


Top
Offline Profile  
 
 Post subject: Re: Thayers Quest playing start to end on bootup
PostPosted: Wed Aug 07, 2019 8:15 pm 
DAPHNE Creator
DAPHNE Creator

Joined: Sat Jan 20, 2001 1:00 am
Posts: 2121
Location: Salt Lake City,Utah, USA
Sinistar wrote:
Having an issue with Thayers Quest playing the disc image from start to end without any ability to input controls. Just comes on plays all the animations including every death scene and then goes black unitl you reboot it, and then it does same thing again.

I had my tech install this board, but now I am going to have to troubleshoot to find the cause. If anyone has run into this issue and might have a fix for it, I would be very grateful. Otherwise I will begin to troubleshoot and report back whatever I find.


Put Dexter in 'diagnose' mode and capture what commands the game board is sending to Dexter. Youtube video showing how to do this is here:

If there was no activity at all, the disc wouldn't be playing. So it sounds like the Play command is being sent, but then nothing after that. This could indicate a ROM problem. Capturing the I/O via the above youtube video would help isolate the problem.

_________________
Check out my cool projects!


Top
Offline Profile  
 
 Post subject: Re: Thayers Quest playing start to end on bootup
PostPosted: Thu Aug 08, 2019 7:10 pm 
Registered User
Registered  User

Joined: Wed Jun 21, 2017 9:01 pm
Posts: 3
blam1 wrote:
TQ should speak "Disc spinning up, please wait" and the "play" command is sent to Dexter. If the Dexter unit is set to something OTHER than LD-V1000 (not 'Badlands'), change it to match. Some of the player emulations will play the image on startup - even when not connected to a game board.

I need to find my TQ keyboard before I can try it with Dexter.


Finally found my TQ keyboard and verified the operation above with Dexter. If you disconnect the player cable from your TQ board and Dexter still plays the disc from beginning to end, then Dexter isn't configured for the right player.


Top
Offline Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Theme created StylerBB.net