It is currently Wed Jul 06, 2022 7:44 am


All times are UTC [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: I have SpaceAce DVD-ROM (PC) and...
PostPosted: Fri Nov 18, 2005 7:50 pm 
Registered User
Registered  User

Joined: Fri Nov 18, 2005 7:44 pm
Posts: 3
1stly, I bought this back when digital leisure came about 5 years ago or so... and i was running it on my w95/w98 machine with a hollywood magic card, the game was 'as awesome as the arcade!!'

Now, I moved onto WinXP, and the PCDVDROM game wont load/work at all, no matter what. maybe i didnt try absolutely everything there is to try, but i gave up over a year ago.

I heard of Daphne at a lan party I attended, where this guy had absolutely almost every laserdisc game with a custom made joystick, a real fanboy is all i can say.

Anyway, my main question is, can I use Daphne to revive my PC DVD Rom version of the game? If yes, does it support the .VOB files on the disc? Do i have to rename them to .MPG? I am a total daphne noob, as i have not even downloaded it yet...

Thanks for all responses.

Sincerely, Robert (Montreal Canada)
(Spent some of my very 1st allowance money on Dragon's Lair 20 years ago.)


Top
Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Nov 18, 2005 8:16 pm 
Registered User
Registered  User

Joined: Fri Nov 18, 2005 7:44 pm
Posts: 3
Ahh..ok, i read some more, I am now downloading and using (as we speak) the DVD2Daph 3.0 program to convert my SpaceAce DVDRom disc to daphne format...

will it work just after this? or do i still have to download and insert the SpaceAce Roms ? (the small 32kb files??)

i will post as I progress...

..later, gotta run some errands,


Top
Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Nov 18, 2005 9:43 pm 
Grizzled Veteran
Grizzled Veteran

Joined: Wed Oct 22, 2003 11:09 pm
Posts: 207
Location: Australia
You do need the Space Ace ROMS to be able to play it via Daphne.

Andrew


Top
Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Nov 19, 2005 2:53 pm 
Registered User
Registered  User

Joined: Fri Nov 18, 2005 7:44 pm
Posts: 3
After some tinkering, I got it to work, thanks :)

Luckily I am a little savvy when it comes to managing files and folders, because:

1st- it wouldnt run from my desktop folder since it contained spaces in the path

2nd - I had to create the 'ace' subfolder in the Roms directory (folder) in order for it to work properly.

Here is my daphne_log.txt showing success:

--DAPHNE version 0.99.7
--Command line is: C:\Daphne\daphne.exe ace vldp -framefile C:\Daphne\roms\ace\ace_dvdrom.txt -fullscreen
--CPU : AuthenticAMD 1800 MHz || Mem : 512 megs
--OS : Windows XP/.NET || Video : RADEON X800 Series
Set 640x480 at 32 bpp with flags: 80000001
Initializing sound system ...
No joysticks detected
Loading ./roms/ace/sa_a3_u1.bin ... 8192 bytes read into memory
Loading ./roms/ace/sa_a3_u2.bin ... 8192 bytes read into memory
Loading ./roms/ace/sa_a3_u3.bin ... 8192 bytes read into memory
Loading ./roms/ace/sa_a3_u4.bin ... 8192 bytes read into memory
Loading ./roms/ace/sa_a3_u5.bin ... 8192 bytes read into memory
Framefile parse succeeded. Video/Audio directory is: C:/Daphne/roms/ace/./
YUV overlay is hardware accelerated.
Booting ROM ...
Play
LDP : disc is already playing, play command ignored
Play
Display disable received
Search to 148 received - [ 0] Introduction, Sequence 0 Attract Mode
NOTE: converting FPS from 23.976000 to 29.970000. This may be less accurate.
Play
Display disable received
Search to 44 received - [ 0] Introduction, Sequence 4 Attract Mode
Freeing memory used to store audio stream...
Display disable received
Search to 1148 received - [ 0] Introduction, Sequence 10 Attract Mode
NOTE: converting FPS from 23.976000 to 29.970000. This may be less accurate.
Display disable received
Search to 148 received - [ 0] Introduction, Sequence 0 Attract Mode
NOTE: converting FPS from 23.976000 to 29.970000. This may be less accurate.
Play
Freeing memory used to store audio stream...
Shutting down sound system...
Shutting down video display...


Top
Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Nov 28, 2005 6:46 pm 
DAPHNE Creator
DAPHNE Creator

Joined: Sat Jan 20, 2001 1:00 am
Posts: 2126
Location: Salt Lake City,Utah, USA
NobleAtreides wrote:
1st- it wouldnt run from my desktop folder since it contained spaces in the path


Are you sure about this? Because I intentionally tried to fix all problems with spaces in filenames for v0.99.7 ...


Top
Offline Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Theme created StylerBB.net