It is currently Sat Jul 21, 2018 1:00 am


All times are UTC [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: Dexter worked for a few weeks and now doesn't
PostPosted: Fri Jul 22, 2016 4:21 am 
Registered User
Registered  User

Joined: Fri Jul 22, 2016 4:16 am
Posts: 1
Insatlled Dexter a month or so ago, and a few weeks later it started having problems.

This game is my public arcade, not at home, and it only runs on the weekends.

It would go to a blank screen sometime during the day. Not sure exactly when. A reboot would get it back running, but eventually it would drop back to the blank screen.

Now it won't boot to the game at all. It drops to blank screen during boot process. In the video you can see it cycles through some of the boot checks, but eventually drops to bank screen.

I can add credits, and when I hit 1 player start, I get the "bonk" when hitting the sword and directions on joystick, so I'm assuming it thinks it's playing.

Here's a video: https://youtu.be/b6fbarIfzic

Any help would be appreciated.

Thanks
-John


Top
Offline Profile  
 
 Post subject: Re: Dexter Boot Probs
PostPosted: Fri Jul 22, 2016 2:21 pm 
DAPHNE Team
DAPHNE Team

Joined: Fri Jul 27, 2001 1:00 am
Posts: 292
Hi John,

Sorry you're having trouble. It looks like the main Dexter board is working okay, since the game still operates, but it's not getting audio/video from the Raspberry Pi. Here are a few things to try:

1. Re-seat the micro-SD card on the Pi. (Push to eject, push to lock.) Typically these pop out and the unit shows nothing at all, but it's best to rule this out.
2. If you have one of the defective Omnihil power supplies, be sure to get a replacement. (See http://my-cool-projects.blogspot.com/20 ... found.html )
3. Try running it without the USB thumb drive installed

If all of this fails, can you hook this drive up to a PC and make a ZIP file of the /logs folder for us to take a look at it? When the Pi encounters an error, it writes a log file to this folder, so it may contain some clues.

Good luck!


Top
Offline Profile  
 
 Post subject: Re: Dexter Boot Probs
PostPosted: Fri Jul 22, 2016 5:57 pm 
DAPHNE Creator
DAPHNE Creator

Joined: Sat Jan 20, 2001 1:00 am
Posts: 2115
Location: Salt Lake City,Utah, USA
Sirsalt wrote:
Insatlled Dexter a month or so ago, and a few weeks later it started having problems.

This game is my public arcade, not at home, and it only runs on the weekends.

It would go to a blank screen sometime during the day. Not sure exactly when. A reboot would get it back running, but eventually it would drop back to the blank screen.

Now it won't boot to the game at all. It drops to blank screen during boot process. In the video you can see it cycles through some of the boot checks, but eventually drops to bank screen.

I can add credits, and when I hit 1 player start, I get the "bonk" when hitting the sword and directions on joystick, so I'm assuming it thinks it's playing.

Here's a video: https://youtu.be/b6fbarIfzic

Any help would be appreciated.

Thanks
-John


does the pulse light blink while the problem exists? The pulse light is located in approximately the center of the dexter board.

_________________
Check out my cool projects!


Top
Offline Profile  
 
 Post subject: Re: Dexter worked for a few weeks and now doesn't
PostPosted: Wed Jul 27, 2016 6:19 pm 
DAPHNE Creator
DAPHNE Creator

Joined: Sat Jan 20, 2001 1:00 am
Posts: 2115
Location: Salt Lake City,Utah, USA
Also, check out this basic troubleshooting video I put together for Dexter:



If nothing in this video seems like the problem, are you able to provide an internet connection to the Dexter device while it is running inside of the game? If so, I could remotely log in to the Dexter device and learn a lot about what is working and what isn't working.

_________________
Check out my cool projects!


Top
Offline Profile  
 
 Post subject: Re: Dexter worked for a few weeks and now doesn't
PostPosted: Thu Aug 11, 2016 9:47 am 
Registered User
Registered  User

Joined: Thu Aug 11, 2016 9:38 am
Posts: 1
Even I faced a similar issue .


Top
Offline Profile  
 
 Post subject: Re: Dexter worked for a few weeks and now doesn't
PostPosted: Wed Apr 05, 2017 3:39 pm 
Registered User
Registered  User

Joined: Sun Jan 22, 2017 4:16 am
Posts: 1
Did this ever get resolved?


Top
Offline Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Theme created StylerBB.net